Schooljaar 2014/2015

Keramiekmuseum Princessehof

Museumschatjes van klei
Keramiek: smaakmaker van onze cultuur. Of we nu op de wc zitten, onder de douche staan of een kopje thee drinken, keramiek is overal om ons heen.
Van fabrieksproduct tot hoogwaardig design. Keramiekmuseum Princessehof laat graag zoveel mogelijk mensen kennismaken met het veelkleurige verhaal van de keramiek: over vakmanschap, internationale handel, de waarde van keramiek in verschillende culturen en over kunst.

Wat hebben kunst en klei met elkaar te maken? Een heleboel! Veel kunstenaars maken fantastische kunstwerken van klei.
Hele verhalen kunnen ze erin kwijt. Er is van alles te ontdekken aan de kunstwerken die je gaat bekijken in Keramiekmuseum Princessehof. Sommigen zijn groot en veelkleurig, andere klein met ingetogen kleuren. De een is glad, de ander ruw. Allemaal vertellen ze iets, ze drukken iets uit.
Vaak heeft de kunstenaar heel bewust voor klei gekozen om zo’n kunstwerk te maken. Als je zelf wel eens iets van klei hebt gemaakt, dan weet je dat dat nog niet zo makkelijk is. 

Hoe kun je nou in klei goed uitbeelden hoe iemand zich voelt bijvoorbeeld? We gaan samen kijken hoe verschillende kunstenaars dit hebben gedaan. Vormen, kleuren, alles speelt een rol. Je ontdekt dat er veel schatten van klei zijn en bepaalt zelf wat jij de meest bijzondere vindt.

adresgegevens

Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 11
8900 CE Leeuwarden
Tel. 058 - 294 89 58
info@princessehof.nl
www.princessehof.nl